Travel en Toerisme

Travel en Toerisme

Vrijwel elke dag is Submedia onderweg door het mooiste stukje van Nederland, het Zuidlimburgse heuvellandschap. Die liefde kwam tot volle uiting in een film die op eigen initiatief werd gemaakt voor het Dutch Mountain Film Festival en later aangekocht door VVV Zuid-Limburg. Niet gek, want hoewel het mooiste stukje Nederland prachtig is, moet je ernaar toe om dit te ervaren, met film kun je de reden voor die reis op onnavolgbare wijze duidelijk maken. Glooiende landschappen, zonsondergangen en bruisende terassen komen tot leven en laten je weg dromen om vervolgens achter in je hoofd een plekje te veroveren of de call to action te zijn om te boeken. Met gevoel voor architectuur, bijzondere cameravoering met behulp van drones en wereldwijde ervaring met landschappen weet Submedia telkens een omgeving en een sfeer naar de toeschouwer over te brengen.

De Kracht van videomarketing voor het Toerisme
Het vinden van je volgende reisbestemming verloopt visueler dan ooit. Waar het vroegen de mooie praatjes van de reisbureaus of de glimmende kaften in de boekenwinkels waren, is het tegenwoordig vooral het internet en de socialmedia die net dat laatste duwtje moet geven om definitief voor een bepaalde reisbestemming te kiezen.
Bij die keuze speelt emotie een zeer belangrijke rol en om die emotie zo goed mogelijk te activeren kun het beste zoveel mogelijk zintuigen prikkelen, Film is hier een uitstekend middel voor. Het verhaal, de tone of voice, de muziek, de snelheid of juist de traagheid van de montage, de kleurkeuze en natuurlijk cinematografie zelf kunnen hierin de doorslag geven.

Socalmedia
Bijkomend voordeel is dat een goede film ook zorgt voor trots bij zowel bewoners als bezoekers en die trots uit zich vaak in het uitdragen en delen van deze uitingen.
Met dank aan de groei van socialmedia wordt deze zogenoemde fanbase steeds belangrijker en moet het viral bereik van deze groep zeker niet onderschat worden.
Ook het gericht inzetten van betaalde advertenties op socialmedia kunnen zorgen voor een effectieve verspreiding. Op basis van onze ervaring adviseren hier dan ook graag in en denken wij actief mee.

Onze opdrachtgevers uit de travel en toerisme branche: